Voor al je boodschappen in een bijzondere omgeving

Onze Bio-winkel* 

Onze Bio-winkel*  blijft HET HELE JAAR ‘gewoon’ open voor je dagelijkse boodschappen van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 18u. Daar zijn we om meerdere redenen blij mee; vooral omdat we het heel waardevol vinden om gezonde en mooie producten te kunnen bieden aan onze klanten.
Als het weer het toelaat houden we het dak open en zijn we een buitenwinkel. We vullen onze winkel meerdere keren per week aan met verse groenten. Voor een groot deel halen we deze bij bevriende bio-boeren, een ander deel halen we bij de bio-groothandel. Zo hebben we steeds een mooie winkel waarmee we je van gezonde voeding kunnen voorzien en daar zijn we zo blij mee. 

Alle producten die we inkopen voor onze winkel – en voor ons Tuincafé –  zijn biologisch of biologisch-dynamisch gecertificeerd. Naast een ruim basisassortiment hebben we ook nog veel extra’s; onze Fruittuin Favorieten. Neem nou de tarwebloem van Zonnespelt uit Lelystad of de koekjes van Gouden Engel uit Koedijk. We selecteren ons aanbod op smaak en kwaliteit. 

Groenten kopen we veelal bij bevriende boeren, waar wij eens per week zelf onze producten uitzoeken en ophalen. Ook verkopen wij -wanneer er genoeg is- groenten die door PLUK! geteeld zijn in onze eigen boomgaard. Natuurlijk kiezen we het liefst voor producten van dichtbij, want die zijn verreweg het verst. Veel van deze boerderijen kun je zelf bezoeken, of via ons beter leren kennen. We stellen onze boeren graag aan je voor.

We verrassen je regelmatig met leuke extra’s van onze eigen boerderij. Bloesemtakken, witlof om thuis te telen of paddenstoelen uit eigen grot. Onze vleeskippen vind je, na een mooi leven in de boomgaard, natuurlijk ook in onze winkel. En ook vind je ons eigen varkens- en rundvlees, die op onze eigen boerderij zijn gevoerd en gegroeid. Heel transparant en van wel héél dichtbij. Ons vlees draagt helaas niet het bio-logo, dat leggen we hier heel graag aan je uit.

Seizoenen zijn niet alleen in onze boomgaard belangrijk, ook in de winkel spelen ze een grote rol. Maar niet gevreesd, we hebben jaarrond een compleet aanbod. Wanneer het seizoen in Nederland afgelopen is, halen we toch groenten en fruit van verder weg. Zo stralen, na de Nederlandse, gelukkig de Spaanse tomaten in onze schappen, om maar een voorbeeld te noemen.

Biologisch & Demeter

Wij selecteren ons assortiment niet alleen op smaak, kwaliteit en herkomst, maar even belangrijk voor ons is het biologisch certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de producten uit gecontroleerd biologische teelt of productie komen. Op de website van Bionext, de branche-organisatie voor biologisch, kun je hier meer over lezen als je geïnteresseerd bent.

Veel van de bevriende boeren waar we wekelijks groenten voor de winkel ophalen hebben een Demeter certificaat. Wanneer een product van biologisch-dynamische kwaliteit is, draagt het het Demeter-keurmerk. Stichting Demeter stelt voor het verkrijgen en behouden van het keurmerk eisen aan de boer, teeltwijze, grondbewerking, hulpmiddelen-gebruik en dierhouderij. Maar ook aan bewerking, bewaring en het verpakken van de producten. De eisen voor biologisch-dynamisch gaan nóg een stapje verder dan die voor biologisch. Een voorbeeld hiervan is Demeter melk, deze is niet gehomogeniseerd. Dit betekent dat vetdeeltjes niet kunstmatig verkleind worden. Iedere bewerking van een levensmiddel beïnvloedt de voedingswaarde, versheid en natuurlijkheid namelijk negatief. Op de website van Stichting Demeter kun je hier meer informatie over vinden.