Oók groenten in Fruittuin van West

Wij werken graag samen met ondernemende mensen. Zo ook met Ann, Annelies en Annie, die hier Pluk! Groenten van West runnen. Pluk! wordt gesteund door een levendige gemeenschap van mensen in wiens leven lokaal, gezond en biologisch voedsel een centrale plek inneemt.

Pluk! Groenten van West is een ‘community supported agriculture’ (CSA). Dit model is een mooi alternatief voor de huidige grootschalige voedselindustrie en een beweging richting lokale voedselproductie. In plaats van voedsel geteeld in monoculturen aan de andere kant van de wereld, kies je je verse ingrediënten en leer je de boerinnen -verantwoordelijk voor jouw groenten- persoonlijk kennen. Je bespaart kosten doordat de tussenhandel vermeden wordt, je spaart het klimaat door zelf je eigen groenten zo dicht bij huis te oogsten. Bovendien steun je de boer en lokale landbouw.

Ook jij kunt lid worden van Pluk!. Je betaalt jaarlijks een bedrag en kunt dan van april tot november elk weekend de groenten, kruiden en bloemen komen oogsten die de boerinnen met zorg hebben geteeld.

Let op: dat is dus anders dan bij het fruit. Dat mag iedereen komen oogsten als het rijp is.

Wil je lid worden of heb je andere vragen over de groenten? Neem via email contact op met PLUK! Groenten van West.

Fruittuin van West Amsterdam Onze Boeren PLUK!