Spelen, smikkelen en ontdekken, vies worden is gewenst!

Op een boerderij is altijd veel te doen & te zien.  Buiten mogen kinderen lekker rennen, ravotten en ontdekken. Altijd mag je tussen de kippen op zoek naar kakelverse eitjes. Soms nog warm van de kip! Een speeltuin hebben we niet, want we kiezen voor écht avontuur op de boerderij! Bij ons vind je grote buizen waar kinderen door kunnen kruipen, een doolhof, een boomstam-parcours, schommelen tussen de fruitbomen, verstoppen en … ja, ook lekker vies worden hoort daarbij. We begrijpen best wel dat dát niet altijd handig is voor ouders, dus komen we jullie graag tegemoet: van de kinderen die viezer naar buiten gaan dan dat ze binnenkwamen krijgen de ouders in onze winkel 5% korting op wasmiddel. In ons tuincafé to-go kun je lekker warme chocolademelk, een broodje knakworst, een soepje of een taartje bestellen om daar buiten of in de kiwikas van te genieten met elkaar. Lekker, biologisch en voor grote & kleine honger.

Vind je het hier zó leuk dat je zelfs je feestje hier wilt geven? Ook dat kan. Marijn begeleidt de kinderfeestjes die in de Fruittuin van West gehouden worden. Als je meer informatie wilt, stuur dan een email naar Marijn via educatie@fruittuinvanwest.nl en vermeld daarbij naam en leeftijd van de jarige, het aantal kinderen en eventueel je wensen. Wij ontvangen groepen alleen op afspraak.

Wij zijn een boerderij, er is bij ons veel te beleven. Kinderen die opgroeien op een boerderij hebben 50% minder kans op allergie en astma. Wij geloven in buiten spelen, vieze handen, vallen, kennis maken met brandnetels, modder en aanraking met dieren. De kans dat je echt ziek wordt van een dier (zoönose) is 1000 maal minder groot dan de kans dat je allergieën of astma krijgt.*

Toch schuilen er, zoals op elke boerderij, gevaren; er is hout, er zijn splinters, een kampvuur, scherpe punten, grote hoogtes, diepe en ondiepe sloten, wespen en andere dieren met zo nu en dan hun nukken. Wij vragen onze bezoekers alert te zijn op de risico’s en kinderen goed in de gaten te houden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gevolgen van onoplettendheid en risico’s die genomen zijn.

Wij werken en leven met veel plezier op onze boerderij en hopen dat ook anderen hier veel mooie momenten beleven.

*Al in 1873 legde Charles Harrison Blackley een verband tussen het opgroeien en werken op de boerderij en een verminderd risico op allergieën. Zo zijn er talloze verwante onderzoeken én is er een goed boek: ‘Het laatste kind in het bos’ van Richard Lou.