Tour de Boer

Laden Evenementen

Ook als er geen fruit meer te oogsten is, is er nog van alles te beleven in Fruittuin van West.
Zeker op deze bijzondere zondag de 29ste oktober.**

 

Kruidenwandeling met Katja
Katja van Wilderlust neemt twee keer een groep geïnteresseerden mee voor een wandeling door de Fruittuin waarbij je alles leert over – eetbare – (on)kruiden. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten en meedoen kost niks.
Spreekuur bij Peter Jan; de wormen-compost man
Peter Jan – van de compostacademie – weet echt álles over wormen en compost en kan daar ontzettend enthousiast over vertellen. Hij is er bijna de hele dag om je vragen te beantwoorden. Rond 15u kan je je eigen wormenhotel bouwen – als je zelf vijf emmertjes van 2.5l. bij je hebt. Ook hier zijn geen kosten aan verbonden.
Kabouterspeurtocht
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Niet alles wat in de boomgaard gebeurt, wordt door mensen gedaan…. Je kunt de speurtocht – gratis – ophalen bij de kassa van de winkel of het café.
Alles wat je wilt weten over: Paddenstoelen
Een lezing – gericht op volwassenen – over paddenstoelen kweken met natuurlijk een kijkje in onze paddenstoelengrot. Luisteren en kijken kost lekker niks.
Pompoen uithollen
Het is bijna Halloween, dus een goede reden om een échte pompoen uit te hollen en te versieren. Meedoen kost €3,-
Docu: Meer
Deze documentaire onder regie van Bart Melief won – overtuigend – de AFFR publieksprijs 2023!!
De gemeente Amsterdam wil distributiecentra bouwen op de laatste landbouwgrond van de stad in de Lutkemeerpolder; gelegen aan de rand van Tuinen van West. Boerin Trijntje moet dat samen met actievoerders voorkomen om haar zorgboerderij te kunnen redden, maar wethouder Marieke van Doorninck (GroenLinks) is vastberaden en zet de bouwplannen door.
Op ‘bloemenpad’ met Aliet & Violet
Wilde Bloemen Amsterdam, het nieuwste bedrijfje met haar roots in Fruittuin van West. Aliet en Violet vertellen je graag over hun plannen en laten zien wat zij daarvan al hebben gerealiseerd.
Herfstkrans maken
Violet en Aliet geven deze workshop en delen hun kennis & handigheidjes voor het maken van een mooie – herfst – krans. Meedoen kost niks, maar je moet je wel aanmelden bij info@alietrogaar.nl Vol = vol.
Frankfurter Polka Trio
Deze gezellige en inmiddels bekende muzikanten komen de boel opvrolijken met hun opzwepende muziek.
Lezing: Biologisch Dynamische landbouw, wat houdt dat nou in
Jozien Vos heeft ruim 35 jaar ervaring als biologisch dynamisch boerin in Kraggenburg. De biodynamische teelt houdt voor Jozien in dat je niet alleen werkt met de  “harde” zaken en cijfers. Juist bezig zijn met invloeden die de mens, dier en kosmos op het bedrijf hebben, is daarbij belangrijk. Tijdens haar lezing maakt Jozien duidelijk hoe dat er in de praktijk uitziet.
Wil je stil (!) staan bij de vraag hoe je in contact kunt komen met de natuur en haar elementen?  Sluit dan aan bij de meditatie die Jozien – buiten – begeleidt ná haar lezing. (gaat niet door bij heel slecht weer)
Creatieve schrijfsessie met Thabi Mooi
Thabi Mooi is een theatermaker en psychologe die in haar projecten vaak werkt met de thema’s leven en dood. In een creatieve schrijfsessie, staan we stil bij het tussengebied, waar leven en dood elkaar raken en proberen we dit op persoonlijke wijze te verwoorden. Schrijfervaring is niet nodig, wel een dosis nieuwsgierigheid.
De twaalf zintuigen route
Verspreid in de boomgaard staan en hangen borden waar steeds één van de twaalf zintuigen wordt uitgelegd. Deze borden zijn gemaakt door Abel IJedema die afgelopen schooljaar stage liep in Fruittuin van West. Hij laat je op een luchtige manier ervaren wat je met je eigen ‘misschien-wel-minder-bekende’ zintuigen waarneemt.
Pizza
Van14.30u tot 19.00u bakken Eva, Yesha & Pepijn pizza’s op het terras. En dat doen we deze ene keer zonder reserveren. Pizza’s – ook lekker om te delen – kosten €13.50 – €14.50.
Michiel & Cars
Kleinkunst en muziek: Michiel & Cars hebben een nieuwe voorstelling gemaakt en die laten ze graag zien aan het publiek.

 

**Op 30 oktober 2013 – 10 jaar geleden – zetten Wil en Lisan de handtekening onder het erfpacht contract met de gemeente. Er is veel gebeurd in die 10 jaar, en dat hebben we niet alleen gedaan! Het kale weiland is omgetoverd in een bruisend bedrijf waar bezoekers zomer en winter welkom zijn.