Adopteer een Kerstboom

Laden Evenementen

Zondag 17 december starten we de dag met meer dan 100 adoptie kerstbomen; keuze genoeg dus!

Miljoenen kerstbomen verdwijnen elk jaar in de verbrandingsoven. Niet nodig vonden Kyra & Erwin van AdopteerEenKerstboom. Zij zetten een plan met registratiesysteem op om kerstbomen te telen die na de Kerst weer terug geplant worden. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. Deze bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren. Zo krijgt je kerstboom een eigen ‘thuis’. En als die niet bij jou in huis staat… zorgen wij voor jouw boom die zijn plekje krijgt in onze boomgaard.

Nieuwe adoptanten

Wil je dit jaar voor het eerst een kerstboom adopteren? Dat vinden wij hartstikke leuk! Er is heel veel animo voor biologische adoptie-kerstbomen. We zijn natuurlijk hartstikke blij dat zoveel mensen duurzaam om willen gaan met hun kerstboom.
Een kerstboom adopteren is mogelijk tijdens openingstijden vanaf dinsdag 5 december tot en met 24 december (of tot ze op zijn).

Bekende adoptanten

Had je vorig jaar een boom bij ons geadopteerd EN geregistreerd op de site van AdopteerEenKerstboom? Dan ontvang je van ons op uiterlijk 10 november een mail. Daarin staat dat je je boom opnieuw moet reserveren als je die dit jaar wilt ophalen. Je vindt in deze mail ook uitleg en ophaal- tijden.

Heb je een specifieke vraag over je ‘oude’ of een nieuwe kerstboom? Stuur gerust een mailtje naar: kerstboom@fruittuinvanwest.nl

Kerstboom terug brengen

Kerstbomen die bij ons gehaald zijn, kunnen ook weer bij ons worden teruggebracht. Je krijgt dan ook je statiegeld terug; tenzij je boom helemaal dood is of onder spuitspray zit. Wij zetten jouw kerstboom in de boomgaard in de grond en zullen er een jaar lang goed voor zorgen.  Je kan je kerstboom terugbrengen tot 7 januari 2024; laat ons gerust weten als je hier een vraag of opmerking over hebt: kerstboom@fruittuinvanwest.nl

Prijzen

Op de foto hier onder vind je een overzichtje van de prijzen voor de adoptie Kerstbomen. Dit is een jaarlijks terugkerend bedrag. Hiervoor wordt je Kerstboom teruggeplaatst in onze boomgaard en daar een jaar lang verzorgd met o.a. biologische mest. Er wordt – per boom – ook een deel afgedragen aan de organisatie van Adopteer een Kerstboom.