Omdat de wereld er nóg leuker van wordt

Muziek

Wij houden van muziek! Muziek is een wezenlijk onderdeel van ons bedrijf. Amsterdamse muzikanten zijn van harte welkom om op ons podium in de binnentuin, op het terras of op een rustig plekje ergens in de boomgaard te komen oefenen. Wil jij hier gebruik van maken, of heb je een muzikale buur die (te)veel oefent, stuur dan een mail naar Wil via wil[at]fruittuinvanwest.nl.

Onze binnentuin is een prachtig decor voor concerten – die organiseren we in samenwerking met met Luc en Maran van Kaboem Productions. Maar we hebben ook met regelmaat muzikanten of bandjes die graag voor publiek spelen en onze bezoekers op bijvoorbeeld een zondagmiddag verrassen met live muziek.

Ook als er geen optredens zijn, klinkt er muziek. Wil is elke week een avondje bezig om onze playlist op Spotify bij te werken. Zo evolueert onze lijst, waar popnummers gemeden worden, waar muziek uit alle windstreken vertegenwoordigd is en waar onze bezoekers regelmatig hun oren voor spitsen. Omdat we zo vaak complimenten over onze lijst krijgen, hebben we hem openbaar gezet op Spotify. Kan je thuis lekker nagenieten van Fruittuin-sferen.

Theater

We hebben niet de mogelijkheden die Stadsschouwburg biedt, maar we hebben ongekend veel mogelijkheden voor locatietheater. In onze al dan niet overkapte binnentuin, tussen de fruitbomen, op een open plek in de boomgaard, tussen de kippen of op het dak van ons earthship. Zo hadden we een kindervoorstelling door Thijs & Ludo van Kat op het Spek en werd de Revolutionaire Roadshow -geregisseerd door Ko van de Bosch- bij ons gerepeteerd en gespeeld. Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) heeft hier de voorstelling Terug naar de Kersentuin gespeeld en dat gecombineerd met diner aan lange tafels na afloop.

In mei 2019 speelt Toneelgroep Muzak 3x een voorstelling van Sheakspeares “King Arthur”.

Ook verhalenvertellers vinden bij ons podium en publiek. Jaarfeesten kunnen een mooie aanleiding zijn om meer te vertellen over de oorsprong ervan. Daarom nodigen we met regelmaat een verhalenvertelster uit die de kinderen – en hun ouders – op een speelse manier meevoert. Gewoon gezellig, met leuke weetjes erin verweven.

In onze agenda vind je een overzicht van geplande voorstellingen en verhalen.

Kunst

Zo af en toe worden we benaderd door kunstenaars die graag één van hun werken in onze boomgaard neer willen zetten. Dat vinden wij in de meeste gevallen een verrijking van de boomgaard en dus heel leuk. Zo hebben we een watertoren van Fabcity, een mega-groot urinoir van De Ceuvel en een poort over de sloot. Binnen exposeren we regelmatig werk van afwisselende kunstenaars. Ben jij kunstenaar en wil je jouw werk bij ons een plek geven? Neem dan contact op via mail.

Festival