Volop genieten

We mogen je helaas niet ín ons café ontvangen, maar je bent wel van harte welkom om er een lekker kom soep, een broodje of een taartje te halen en dat in de boomgaard aan een tafel op te eten. Er is eigenlijk altijd wel een plekje te vinden waar je fijn kunt zitten; zelfs als het regent.

Slow coffee & taart

Wij serveren slow-coffee. Misschien een wat hippe term voor onze eenvoudige, maar heerlijke manier van koffie maken: met cafetières. Met óf zonder een kannetje warme opgeschuimde melk (of een lactosevrije variant).

In al onze onbescheidenheid vinden we dat er wel érg lekkere zoetigheden in ons Tuincafé geserveerd worden. Neem onze appeltaart. Het hele jaar rond is deze taart gemaakt van Nederlandse appels die in de appeltijd van de bomen zijn gevallen. Deze zijn heel goed geschikt voor onze appeltaart. Buiten onze eigen appeltijd, kunnen we altijd Nederlandse appels krijgen van ons oude fruitteeltbedrijf in Dronten. Deze zijn gegroeid aan bomen die wij ooit zelf geplant hebben.

Naast de appeltaart hebben we nog veel meer zoete zaligheden, waaronder onze carrot cake met een topping van Amsterdamse hangop . Natuurlijk denken we ook bij het zoete assortiment aan onze veganistische en glutenvrije gasten.

Ben je benieuwd naar wat wij nog meer serveren? Bekijk dan onze menukaart. Of leuker nog, kom zelf proeven. 

Lunch

Trek gekregen na het struinen door de boomgaard? In ons Tuincafé is er ruime keuze; voor klein en groot en van borrelhap tot vullende lunch. Alles van biologisch gecertificeerde ingrediënten.

De seizoenssoepen die we serveren maken we altijd zelf. Ook onze hummus, notentapenade en eiersalade zijn huisgemaakt.

De vleeswaren die we gebruiken komen van varkens en runderen die leefden op Zorgboerderij De Marsen. Daar zijn ze vertroeteld en verzorgd. Een slagersvakman verwerkt het tot heerlijke ham, pastrami en spek.

Wil je met een grotere groep (vanaf 8 personen) komen lunchen? Wees welkom! Reserveer je tafel dan even bij Lisan via lisan[at]fruittuinvanwest.nl.

Onze volledige menukaart kun je hier bekijken.

Borrel

Er is altijd wel een goede reden om te komen proosten in ons Tuincafé. Je kunt een borrel organiseren en ons café huren of gewoon lekker komen binnen lopen.

Ook onze dranken zijn allemaal biologisch gecertificeerd. We serveren onder andere bio-bieren van Amsterdamse brouwerij ‘t IJ en een selectie van Bierderij Waterland uit Monnickendam. Dit gaat natuurlijk prima samen met een bio droge worst, een borrelbordje of huisgemaakte gehaktballetjes met mosterd.

Leemoven pizza
Fruittuin van West Amsterdam Tuincafe