Koffie

Slow coffee, French press, Cafetiere

wijn Fruittuin van West

Wijn in de Fruittuin

Drie namen voor een zelfde manier van koffie zetten waarbij je de beste smaak uit de koffie haalt. In 1929 vroeg de Italiaan Attilio Calimani patent aan op een kan waarin je koffie mengt met heet water. Hij sloot deze af met een deksel en een “pers” voorzien van een filter. Na een paar minuutjes druk je heel rustig de “pers” naar beneden. De koffiedrab druk je onderin de kan. De koffie kun je nu uitschenken. Het nadeel is een beetje koffiedrab in het kopje als je de pers niet rustig genoeg hebt gedrukt of als je het onderste uit de kan wilt halen. En voor lief- hebbers maken we met veel plezier een kannetje opgeschuimde melk.

↓

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten