Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De 2000 bomen die we weg mochten geven zijn inmiddels allemaal opgehaald!!
We werden benaderd door ‘Meer Bomen Nu’; ze zijn in samenwerking met Nationale Boomplantdag en Urgenda een actie gestart om 150.000 net opgekweekte perenbomen te redden van de verbrandingsoven. Als gevolg van Corona, hebben twee bomenkwekers heel veel perenbomen niet kunnen verkopen. Omdat hun koelcel straks uitgaat kunnen ze niet langer worden opgeslagen en zouden ze vernietigd worden. Daar staken deze wereldverbeteraars een stokje voor … en wij doen met liefde mee.

Wij ontvingen vanmiddag een vrachtwagen vol met 2000 perenbomen. De bomen zullen flink geschrokken zijn, vanuit de koelcel zo de warme zomer in. Vanuit de vrachtwagen leggen wij ze in de sloot rondom ons bedrijf. Het zijn peren van het ras Lucas. Wij mogen deze perenbomen gratis uitdelen. Kom dus langs en neem een gratis perenboom mee. Via de QR code die bij ons uitgiftepunt hangt, kan je je donatie doen aan Urgenda, voor een vergoeding voor de transportkosten.

In ruil hiervoor vragen we je 1 belofte te doen: zorg goed voor deze boom en geef hem tot oktober ELKE WEEK 1 EMMER WATER. Dank je wel.
Bij een goede verzorging en een beetje mazzel kan je over 2 jaar de vruchten van plukken.
let op: op = op!